Здравословни ползи от стевията на прах

Когато чуем за здравословна храна на по-висока цена, може да не си го признаваме, но винаги се чудим дали не само цената е по-висока.
Напоследък у нас нашумя един подсладител известен като стевия, който можете да откриете в магазинвелосипеди.com. Ето какви са фактите около действието на стевията и цена й:

1 Какво представлява стевия?
Стевията е храст от субтропичните райони на Парагвай, чиито листа са използвали още индианците-гуарана като са наричали каа-кхе т.е. „медена трева“, заради неверотяно силния и приятен вкус на растението. В края на 19 в д-р Бретони описва растението като му дава ботаническото име Stevia Rebaudiana. До днес са направени редица научни изследвания и опити със стевия като резултатите са направо смайващи- много по-сладък вкус без калории и редица ползи за здравословното състояние.
Здравословни ползи от стевията на прах
Какви ползи ще имам, ако запчона да ползвам стевия?

Основното активно вещество в стевията се нарича стевиозид и участва в обмяната на веществата без участието на инсулин и не повишава нивата на кръвната захар. Така няма нужда да се притеснявате от развитието на диабет заради прием на захар и дори можете да повлияете много положително на състоянието си, ако сте диабетици.
Стевията на практика няма калории и може да се използва за отслабване. Много ниският й гликемичен индекс пъ позволява бавното и качествено усвояване и разграждане на въглехидратите в тялото. Растението има силно изразено антисептично и антибактериално действие. За разлика от бялата рафинирана захар, за която се доказа, че оказва лошо въздействие върху имунната система, при стевията ситуацията е коренно различа, защото е източник на витамини и аминокиселини. Стевия се използва за лечение при стомашно-чревни проблеми, стрес, затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания, рак, алергия.

Има ли някакви вреди и ограничения в приема на стевия?

Не стевия на прах е изцяло природен продукт и може да се приема неопределено дълъг период от време. Само за сведение статистиката сочи, че в Парагвай, където е изключително разпространена употребата на стевия, броят на диабетиците е около 10 пъти по-нисък, отколкото в Европа и САЩ.

Как да използвам стевия?

Стевията на прах се използва предимно като подследител. Можете да я включите и в менюто си като я използвате за приготвяне на най-различни следкарски изделия и тя ще ви помага да се отървете от излишното тегло без да се отказвате от любимите си следки вкусотии. Незаменима част е от диетата на вски, които се занимават със спорт или фитнес.

Къде мога да си намеря стевия?

Стевия се предлага на много места. Но ако държите на високото качество и разумна цена заложете на стевия от онлайн магазин Магазинвелосипеди. Специалистите вече 10 години работят в насока да предложат на клиентите си най-доброто на най-изгодна цена. Зад всичко стои опитът и любовта към спорта и здравословния начин на живот.
Една опаковка стевия на прах от 25 гр е на промоционалната цена от 21 лв. Снабдена е и с мерителна лъжичка, защото единична доза стевия на прах може спокойно да не надхвърля 1 гр. В една опаковка получавате сладостта на около 80 кг захар и практически никакви калории. Продуктът е изключително чист и произведен по английски стандарт, защото от Магазинвелосипеди залагат само на проверени резултати и качество от западна Европа.