Стероидни цикли с минимални дози

Въпреки общата медицинска неграмотност, страничните ефекти от самите стероиди ще напомнят на особено податливите хора, че взимането на по-големи дози не води до нищо добро. Само човек, който истински не се интересува от здравето си може да допусне, че като изпие повече лекарства, ще премахне негативното влияние от обездвижването и ще постигне външен вид като на тези хора, които не спират да спортуват. В края на краищата стероидите могат да бъдат доста опасни, особено в присъствието на най-често срещаните заболявания от 20-ти и 21-ви век – онкологичните (лекарствата насърчават растежа на съществуващите тумори), сърдечно-съдовите заболявания (без изключение, всички лекарства повишават нивото на холестерола в организма в хода, а най-вредният е LDL и VLDL) и чернодробните.

Именно тези неща не се коментират особено много, когато става дума за стероиди, тъй като повечето боди билдъри са относително млади хора на възраст 20 – 35 години, аизброените болести започват активно да се проявяват след 40 – 45 години. Така. Установихме, че не е препоръчително да превишавате работната доза хормонални лекарства, ако искате да се грижите поне малко за здравето и дълголетието си.

Сега нека разгледаме какви са стойностите и какво определя избора на минималната работна доза. Според филистинската логика – колкото по-малко е необходим резултатът, толкова по-ниска може да бъде дозировката. Особено често чувате това от начинаещи, които казват – „Нямам нужда от мускули като културист, което означава, че мога да приемам по-малки дози.“

Това също е погрешно, тъй като от първия ден на използване на анаболни стероиди, тялото започва да потиска собственото си производство на тестостерон. Всички често срещани анаболни стероиди по един или друг начин копират действието на мъжкия полов хормон – тестостерона. И сега, когато собственото му производство спира, тогава само веществата, идващи с лекарства, започват да играят ролята на хормон в организма. Следователно, дори първоначалната доза на лекарствата, вече след 2 – 3 седмици, трябва напълно да замести естественото количество на хормона в организма.

И това означава около 200 mg тестостерон или негов еквивалент, доставяни с лекарства през седмицата. Тогава трябва да се има предвид причината, поради която приемате анаболни стероиди. Ако причината е да постигнете много по-големи резултати от обичайните си, тогава дозата трябва не само да замести нивото на вашия собствен хормон, но и да увеличи количествотона хормона. И тогава стигаме до факта, че още на 3-та седмица от курса дозата на лекарствата ви трябва да бъде еквивалентна на 350 – 500 mg тестостерон на седмица.

Например, 1 ампула от най-популярното лекарство, съдържащо смес от тестостеронови естери – Sustanon-250, съдържа 250 mg от активната съставка. Тоест, първоначалната доза на това лекарство, ако се приема самостоятелно, трябва да бъде най-малко 250 mg седмично през първата седмица и най-малко 375-500 mg от втората или третата седмица. За да направите това, не е необходимо да инжектирате 1,5 ампули и да изхвърлите половината от секундата. Достатъчно е да инжектирате следващата ампула на 4 – 5-ия ден, а не на 7-ия. Ако използвате бутилки с добро разпределение на количеството (като правило 10 ml в бутилка), тогава изобщо няма проблеми с тях – имате възможност да вземате само толкова, колкото ви е необходимо в даден момент.

Същото се отнася и за таблетните форми, въпреки че тяхната ефективност обикновено е по-ниска, тъй като част от активното вещество се разрушава в черния дроб, преди да попадне в кръвта и има терапевтичен ефект. Поради тази причина опитните бодибилдъри предпочитат инжекционните форми на лекарства (инжекции) пред таблетките.

Ако предпочитате да взимате таблетки, обмислете курс с най-популярните лекарства с две активни съставки: станазолол (Стромбафорт) и метан. Обичайната доза на най-популярните съставки днес е 10 mg от активната съставка в 1 таблетка. Следователно, за да имитирате собственото си ниво на тестостерон, трябва да приемате 2 – 3 таблетки от тези лекарства на ден. И за да се получи засилен анаболен ефект – по 4 таблетки. От 2 – 3 седмици е по-добре да добавите някакво инжекционно лекарство към тези лекарства или да увеличите дозата с 1,5 – 2 пъти.

Още едно нещо. Вероятно вече сте забелязали, че не говорим с точна цифра, а става дума за набор от препоръчителни дози. Защо? Тъй като дозировките и ефектът от лекарствата зависят от много странични фактори, като например от теглото на спортиста (колкото повече тежи даден човек, толкова повече лекарство е необходимо); от производствената технология на производителя  и броя на съставките (компонентите на лекарството); от състоянието и индивидуалните характеристики на функционирането на организмите на различни хора по различно време, при различни условия на живот и т.н.

Поради липсата на мащабни официални и квалифицирани проучвания за употребата на стероиди от здрави хора, за цели, които не са свързани с лечение, се установяват всички точни препоръки и цифри за всеки отделен човек по обичайния метод на пробата и грешката . Именно затова са дадени такива приблизителни цифри. Опитайте и определете дозите си, въпреки че не трябва да забравяте, че не сте първите, които ще ползват стероиди и е добре да се вслушвате в съветите на по-опитните спортисти. Най-вероятно ще използвате същия брой и видове лекарства, които се използват от милиони хора по света.